Živá strava

28.08.2015 10:44

Raw food, neboli živá strava či vitariánství je způsob výživy, při kterém se  potraviny konzumují v jejich přirozené podobě. Základem raw food jsou především rostlinné zdroje jako zelenina, ovoce, semínka, ořechy, řasy, obiloviny a luštěniny, které se konzumují čerstvé, naklíčené či tepelně upravené do 42° C, aby v nich zůstaly zachovány veškeré cenné látky. Nad touto hranicí se již ničí enzymy, které jsou pilířem pro veškeré procesy v organismu, tedy pro život. Trávicí enzymy štěpí potravu na jednodušší složky, které jsou poté využity ke stavbě těla nebo jako zdroj energie. Pokud je tělu nedodáme prostřednictvím stravy, je nuceno vyrobit si je samo, čímž se připravíme o energii, která by jinak byla využita k regeneraci.

Kontakt

Terapie tmou Ing. Jana Petrušková
Přibyslavice 199
67521 Okříšky
janapet@seznam.cz