Falun Gong

05.12.2016 07:55

prastará metoda zušlechťování těla a mysli

Falun Gong je prastará duchovní disciplína zakořeněná v buddhistické tradici. Obsahuje morální učení, meditaci a čtyři cvičební sestavy, které účinně působí na zlepšení zdraví a zvýšení úrovně energie.

Jádro Falun Gongu tvoří hodnoty Pravdivosti, Soucitu a Tolerance (čínsky Zhen, Shan, Ren). Falun Gong učí, že tyto hodnoty jsou nejzákladnějšími kvalitami vesmíru a považuje je za měřítko pro každodenní život a praxi.

Pokud studenti vloží do kultivační praxe své srdce, mohou dosáhnout stavu nesobeckosti, hlubšího vhledu a uvědomění, vnitřní čistoty a vyrovnanosti. Nakonec se přiblíží stavu duchovního dosažení, které je v asijské tradici známé jako "osvícení" či dosažení Taa  neboli Cesty.

Falun Gong praktikují lidé každého věku, kulturního i společenského postavení zhruba ve stovce zemí po celém světě. Literatura o Falun Gongu byla přeložena do více než 30 jazyků. Praxe nemá formální členství ani hierarchii, nepřijímá poplatky či finanční příspěvky a nepraktikuje rituály uctívání ani obřady. Pan Li Hongzhi byl v letech 2000 - 2003 nominován profesory a politiky 14 zemí na Nobelovu cenu míru.

https://www.falungong.cz/index.php?article_file=cz_top_line/uvod.html


Kontakt

Terapie tmou Ing. Jana Petrušková
Přibyslavice 199
67521 Okříšky
janapet@seznam.cz